woensdag, september 27, 2006

samen spelen

Voor vandaag hadden we afgesproken dat Daans vriendje N. bij ons zou komen spelen. Omdat het tevens woensdagmiddag is, blijft N. ook eten. Eerst uit school een broodje en vanavond pannekoeken. Dat is voor Daan blijkbaar een goede aansporing om door te eten, want in dezelfde tijd dat N. 1 broodje op had, heeft Daan er 2 achter zijn kiezen. Dat verloopt voorspoedig.
Vervolgens wordt er gespeeld. Dat wil zeggen, eerst zijn de bedden op zolder als trein gebruikt, vervolgens wordt er op Daans kamer gespeeld om in de huiskamer aan tafel te eindigen. Dit alles met een gigantisch slagveld achterlatend waar ze geweest waren. Alle opruimplaatsen zijn schoon leeg en tot Daans genoegen komt er speelgoed te voorschijn wat hij al tijden kwijt was.
Ondertussen komt Daan iedere 5 minuten:"N. doet dit, N. doet dat, N. doet zus, enzovoort". Blijkbaar vindt Daan samen spelen wel leuk, zolang het ZIJN spelen is en niet dat van zijn vriendje.
Inmiddels is het rond half 3, ik het geruzie een beetje zat, dus met wat aansporing en een bakje chips de heren samen voor een DVD gezet. Hoewel Daan lief wil kijken, wil N. alleen maar spelen. Hieris Daan het niet mee eens, dus het volgende getouwtrek vindt plaats.
Dan maar naar buiten, het is mooi weer, dus de monstertractor uit de schuur gehaald en met zijn drietjes naar de speeltuin. Normaal gaat Daan alleen, maar met een vriendje die de weg nog niet goed kent, durf ik dat niet aan. Dus ik ga mee.
Een uurtje later begint het zo langzamerhand 5 uur te worden en samen met de heren bak ik pannekoeken. ook nu blijft N. erg veel kletsen, zonder te eten en heeft Daan in dezelfde tijd 3 pannekoeken op. En dat terwijl hij normaal niet verder komt dan 1, hooguit 2.
Daarna samen met Daan N. naar huis gebracht en gelijk een rondje met Raven gelopen.
Het is kwart over 6 als we weer thuis zijn. Daan is zo moe van dit alles dat ik hem direct naar bed gebracht heb.

Ik heb een heerlijk rustige en lange avond voor de boeg. Lang leve vriendjes.

2 opmerkingen:

Marjolein zei

Tjong......lekker he, zo'n woensdagmiddag.....en een kind wat het een wil en een ander kind wat het andere wil...... Goed idee, die speeltuin!!!!! Vandaag weer school, ben je al wat bijgekomen?

Andrea zei

Dit klinkt zo bekend! IK Wordt er soms nog moeier ;-) van als de kinderen zelf.
Maar ze genieten er zo van dat het wel de moeite waard is !